Ułatwienia dostępu

Technologia żywności i potraw oraz towaroznawstwo 2022/2023

Przedmiot realizowany w drugim semestrze kierunku Dietetyka studia pierwszego stopnia.

Zajęcia w pracowni mają na celu rozwijanie wiedzy i umiejętności dotyczących sposobów i metod prowadzenia towaroznawczej oceny żywności. Kształtowanie umiejętności z zakresu prowadzenia prawidłowej obróbki wstępnej i cieplnej surowców, a także rozwijanie wiedzy i umiejętności z zakresu produkcji potraw.

dwa koktajle, różowy i zielony w szklankach

dwa króliczki wielkanocne, mały i duży, talerz z potrawą

talerz z potrawą króliczek wielkanocny ozdoby

talerz z potrawą m.in. brokuły, ryż, sos

 

pic1

 

pic2

pic3

potrawa na talerzu

potrawa na talerzu i słoiki

potrawa na talerzu

 koktajl różowy z dekoracją

 królik, koktajl zielony, jajka, ozdoby

 2 króliki wielkanocne, 2 koktajle zielony i różowy, jajka, ozdoby

porcja ciasta

torcik biały z owocami

torcik biały z owocami, stoi na stole

 

Szukaj