Studenci 2 roku ST prowadzili badania sposobu żywienia i stanu odżywienia osób w wieku starszym.
Przedmiot realizowany w piątym semestrze kierunku Dietetyka studia pierwszego stopnia.
Celem zajęć jest przekazanie wiedzy nt. planowania i wykorzystania różnych etapów procesu technologicznego do sporządzania potraw w dietoterapii chorób objętych polskim systemem dietetycznym. Wybór odpowiednich surowców do produkcji potraw planowanych w dietoterapii oraz odpowiednich technik sporządzania potraw. Rozwijanie kreatywności w wykonywaniu potraw dietetycznych.
Przedmiot realizowany w szóstym semestrze kierunku Dietetyka studia pierwszego stopnia.
Zajęcia w pracowni mają na celu przekazywanie wiedzy na temat zasad kompozycji potraw i dekorowania stołów. Kształtowanie umiejętności w zakresie wykonywania elementów dekoracyjnych i ich wykorzystania do dekoracji stołów i potraw. A także rozwijanie kreatywności w wykorzystywaniu kwiatów jako elementów dekoracyjnych potraw.
Gotuj z Dietetyką! 🍩 odc. 0
Najlepsze Wegańskie Burgery z Buraka! 🍔 - Gotuj z Dietetyką odc. 1
Pyszne Chrupiące Nachosy 🥑 - Gotuj z Dietetyką odc. 2
Aksamitny Czekoladowy Pudding! 🍫 - Gotuj z Dietetyką odc. 3
Wyjątkowe Tofu z Warzywami! 🥦 - Gotuj z Dietetyką odc. 4
Delikatne Nuggetsy z Kalafiora! 🍗 - Gotuj z Dietetyką odc. 5
Przedmiot realizowany w drugim semestrze kierunku Dietetyka studia pierwszego stopnia.
Zajęcia w pracowni mają na celu rozwijanie wiedzy i umiejętności dotyczących sposobów i metod prowadzenia towaroznawczej oceny żywności. Kształtowanie umiejętności z zakresu prowadzenia prawidłowej obróbki wstępnej i cieplnej surowców, a także rozwijanie wiedzy i umiejętności z zakresu produkcji potraw.