Ułatwienia dostępu

Technologia żywności i potraw oraz towaroznawstwo 2024

Celem zajęć jest kształtowanie umiejętności z zakresu prowadzenia prawidłowej obróbki wstępnej i cieplnej surowców. Rozwijanie wiedzy i umiejętności z zakresu produkcji potraw. Studenci dokonują analizy treści receptur gastronomicznych i potrafią scharakteryzować zmiany jakie mogą zachodzić w żywności podczas poszczególnych procesów obróbki technologicznej.

posiłek różowy na talerzu

posiłki w pucharach i kwiaty

posiłek na talerzu plus kwiaty

napoje nalewane do szklanek i noże

posiłki, kubki, sztućce

Pierwsza Pomoc w wybranych stanach nagłych! - Mgr Kamil Makowski

Fizjoterapia zjawiskowa córka medycyny wykład dr n. o zdr. Marta Mierzwa-Molenda 19.03.2024 godz. 10.00-11.00

Fizjoterapia zjawiskowa córka medycyny wykład dr n. o zdr. Marta Mierzwa-Molenda 19.03.2024 godz. 10.00-11.00 (2)

W Kielcach odbył się etap regionalny międzynarodowego konkursu wiedzy o mózgu - Brain Bee

W sobotę 9 marca 2024 roku w Collegium Medicum odbył się etap regionalny międzynarodowego konkursu wiedzy o mózgu - Brain Bee. 

Konkurs Brain Bee

Wtorki z Medycyną 2024

Rak szyjki macicy- etiologia, diagnostyka i profilaktyka
Wykład dr n. med. Grzegorz Świercz 27.02.2024 godz.10.00-11.00
Symulacja medyczna- nowoczesna metoda nauki
pokaz, warsztaty, zespół pod kierownictwem mgr Agnieszki Kalety 27.02.2024r. godz. 11.15-12.30
wykład- 100 osób, warsztaty- 30 osób

dr Grzegorz Świercz siedzi za mównicą podczas wykładu

dr Grzegorz Świercz

Prorektor Dorota Kozieł przemawia na auli

dr Agata Michalska przemawia na auli

licealiści w sali Centrum Symulacji słuchają technika Sebastiana Dudka

Szukaj