Celem zajęć jest kształtowanie umiejętności z zakresu prowadzenia prawidłowej obróbki wstępnej i cieplnej surowców. Rozwijanie wiedzy i umiejętności z zakresu produkcji potraw. Studenci dokonują analizy treści receptur gastronomicznych i potrafią scharakteryzować zmiany jakie mogą zachodzić w żywności podczas poszczególnych procesów obróbki technologicznej.
W sobotę 9 marca 2024 roku w Collegium Medicum odbył się etap regionalny międzynarodowego konkursu wiedzy o mózgu - Brain Bee.
Rak szyjki macicy- etiologia, diagnostyka i profilaktyka
Wykład dr n. med. Grzegorz Świercz 27.02.2024 godz.10.00-11.00
Symulacja medyczna- nowoczesna metoda nauki
pokaz, warsztaty, zespół pod kierownictwem mgr Agnieszki Kalety 27.02.2024r. godz. 11.15-12.30
wykład- 100 osób, warsztaty- 30 osób