Ułatwienia dostępu

Aktualności kierunku Dietetyka

Wynalazek naszej Doktorantki doceniony na międzynarodowej wystawie!

dyplom anna wrzochal

IWIS (International Warsaw Invention Show) to największa w Polsce międzynarodowa wystawa wynalazków promująca wynalazczość i innowacje. W wystawie prezentują swoje osiągnięcia zarówno instytuty badawcze, uniwersytety i politechniki, jak również innowacyjne przedsiębiorstwa i indywidualni wynalazcy. Co roku w wystawie uczestniczą wynalazcy z ponad 25 państw świata m.in. z Arabii Saudyjskiej, Chorwacji, Egiptu, Iranu, Kanady, Malezji, Korei, Turcji, Rumunii, Tajwanu oraz oczywiście z Polski.

Doktorantka Anna Wrzochal na IWIS 2022 zdobyła brązowy medal prezentując wynalazek "Zastosowanie krenoterapii do regulacji procesu przemiany materii i pracy układu pokarmowego". Rozwiązanie to powstało w ramach projektu „Prace badawczo-rozwojowe nad wykorzystaniem wody siarczkowej w terapii redukcji masy ciała", w którym doktorantka pełniła rolę głównego dietetyka.

Innowacją wynalazku jest wykorzystanie działania krenoterapii w redukcji masy ciała, poprawa mineralizacji organizmu, uzupełnianie niedoborów mikroelementów, poprawa wyników badań krwi i moczu, zmniejszenie ryzyka występowania chorób związanych z nadwagą i otyłością i ogólna poprawa zdrowia, kondycji i samopoczucia. 

Uwaga studenci!!!

II rok dietetyka I stopnia studia  niestacjonarne,

Zapisy do promotorów odbędą się w dniu

22.10.2022r. (sobota) od godz.21.00

poprzez Wirtualną Uczelnię

(system będzie otwarty 24 godziny czyli od godz.21.00 sobota do godz.21.00 niedziela)

  Promotorzy do wyboru:

 dr Kamila Sobaś- 15 osób

dr Edyta Naszydłowska-15 osób

Uwaga studenci!!!

II rok dietetyka I stopnia studia stacjonarne,

Zapisy do promotorów odbędą się w dniu

22.10.2022r. (sobota) od godz.21.00

poprzez Wirtualną Uczelnię

(system będzie otwarty 24 godziny czyli od godz.21.00 sobota do godz.21.00 niedziela)

Promotorzy do wyboru:

dr Kamila Sobaś- 11 osób

dr Edyta Naszydłowska-11 osób

dr Ewa Kosowska– 10 osób

UWAGA STUDENCI 2 ROKU I STOPNIA

W sobotę 22 października odbęda się zapisy do Promotorów na seminaria dyplomowe.

Szczegółowe informacje zostały wysłane do Starostów roku.

UWAGA STUDENCI 1 ROKU I stopnia DIETETYKA NIESTACJONARNE

Spotkanie organizacyjne odbędzie się w dniu 7.10.2022 tj. piątek o godzinie 14.00 sala D 1/10 Collegium Medicum

HARMONOGRAM SESJI POPRAWKOWEJ LETNIEJ 2021/2022 KIERUNEK DIETETYKA 16.09.2022-24.09.2022

PRZEDMIOT

PROWADZĄCY

ROK STUDIÓW/FORMA

DATA

GODZINA

SALA

Fizjologia człowieka

dr Justyna Marwicka

1 rok I st. stacjonarne

 21.09.2022  11.00  D0/6

Fizjologia człowieka

dr Justyna Marwicka

1 rok I st. niestacjonarne

 21.09.2022  11.00  D0/6

Technologia żywności potraw oraz towaroznawstwo

dr Ewa Kosowska

1 rok I st. stacjonarne

20.09.2022

10.00

D1/10

Technologia żywności potraw oraz towaroznawstwo

dr Ewa Kosowska

1 rok I st. niestacjonarne

25.09.2022

10.00

D1/10

Higiena i bezpieczeństwo żywności

mgr Anna Wrzochal

1 rok I st. stacjonarne

18.09.2022

10.00

D 1/7

Higiena i bezpieczeństwo żywności

mgr Anna Wrzochal

1 rok I st. niestacjonarne

18.09.2022

10.00

D 1/7

Podstawy dietetyki klinicznej

mgr Agata Bujak-Krzemińska

2 rok I st. stacjonarne

23.09.2022

12:00

D1/10

Podstawy dietetyki klinicznej

mgr Agata Bujak-Krzemińska

2 rok I st. niestacjonarne

23.09.2022

12:00

D1/10

Żywienie w otyłości i chorobach metabolicznych

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. stacjonarne

19.09.2022

12:00

D1/11

Żywienie w otyłości i chorobach metabolicznych

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. niestacjonarne

19.09.2022

12:00

D1/11

Dietetyka pediatryczna

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. stacjonarne

16.09.2022

12:00

D1/10

Dietetyka pediatryczna

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. niestacjonarne

16.09.2022

12:00

D1/10

Dietoterapia w otyłości

dr Kamila Sobaś

1 rok II st. stacjonarne

19.09.2022

10:30

D1/11

Dietoterapia w onkologii

mgr Edyta Rudawska

1 rok II st. stacjonarne

 23.09.2022  14:00  D1/11

Szukaj