Ułatwienia dostępu

Aktualności kierunku Dietetyka

UWAGA STUDENCI 1 ROKU I stopnia DIETETYKA NIESTACJONARNE

Spotkanie organizacyjne odbędzie się w dniu 7.10.2022 tj. piątek o godzinie 14.00 sala D 1/10 Collegium Medicum

HARMONOGRAM SESJI POPRAWKOWEJ LETNIEJ 2021/2022 KIERUNEK DIETETYKA 16.09.2022-24.09.2022

PRZEDMIOT

PROWADZĄCY

ROK STUDIÓW/FORMA

DATA

GODZINA

SALA

Fizjologia człowieka

dr Justyna Marwicka

1 rok I st. stacjonarne

 21.09.2022  11.00  D0/6

Fizjologia człowieka

dr Justyna Marwicka

1 rok I st. niestacjonarne

 21.09.2022  11.00  D0/6

Technologia żywności potraw oraz towaroznawstwo

dr Ewa Kosowska

1 rok I st. stacjonarne

20.09.2022

10.00

D1/10

Technologia żywności potraw oraz towaroznawstwo

dr Ewa Kosowska

1 rok I st. niestacjonarne

25.09.2022

10.00

D1/10

Higiena i bezpieczeństwo żywności

mgr Anna Wrzochal

1 rok I st. stacjonarne

18.09.2022

10.00

D 1/7

Higiena i bezpieczeństwo żywności

mgr Anna Wrzochal

1 rok I st. niestacjonarne

18.09.2022

10.00

D 1/7

Podstawy dietetyki klinicznej

mgr Agata Bujak-Krzemińska

2 rok I st. stacjonarne

23.09.2022

12:00

D1/10

Podstawy dietetyki klinicznej

mgr Agata Bujak-Krzemińska

2 rok I st. niestacjonarne

23.09.2022

12:00

D1/10

Żywienie w otyłości i chorobach metabolicznych

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. stacjonarne

19.09.2022

12:00

D1/11

Żywienie w otyłości i chorobach metabolicznych

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. niestacjonarne

19.09.2022

12:00

D1/11

Dietetyka pediatryczna

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. stacjonarne

16.09.2022

12:00

D1/10

Dietetyka pediatryczna

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. niestacjonarne

16.09.2022

12:00

D1/10

Dietoterapia w otyłości

dr Kamila Sobaś

1 rok II st. stacjonarne

19.09.2022

10:30

D1/11

Dietoterapia w onkologii

mgr Edyta Rudawska

1 rok II st. stacjonarne

 23.09.2022  14:00  D1/11

Harmonogram egzaminów dyplomowych rok akademicki 2021/2022

Harmonogram egzaminów dyplomowych rok akademicki 2021/2022 studia stacjonarne i niestacjonarne - kierunek dietetyka

Data Dzień tygodnia Kierunek/
specjalność
Godz. Sala/
pok.
Promotor Recenzent Przewodniczący
12.07.2022 wt. DIETETYKA I st. STAC. 13.00-16.00   dr n. rol.Kamila Sobaś dr n. med. Edyta Naszydłowska prof. zw. dr hab. Edyta Suliga
12.07.2022 wt. DIETETYKA I st. NIESTAC. 09.00-11.00   dr n. chem. Ewelina Błońska-Sikora dr n.med. Edyta Naszydłowska dr n. rol.Kamila Sobaś
13.07.2022 śr. DIETETYKA I st. NIESTAC. 15.00-17.30   dr n. rol.Kamila Sobaś dr n. med. Edyta Naszydłowska dr n. biol. Ewa Kosowska
13.07.2022 śr. DIETETYKA I st. NIESTAC. 17.30-19.30   dr n. biol. Ewa Kosowska dr n. rol.Kamila Sobaś dr n. med. Edyta Naszydłowska
14.07.2022 czw. DIETETYKA I st. STAC. 10.00-13.00   prof. zw. dr hab. Edyta Suliga dr n. o kf.Elżbieta Cieśla dr n. rol.Kamila Sobaś

Popularyzator Dietetyki 2022 rozstrzygnięty. 1 miejsce- studentka UJK

Studentka III roku kierunku dietetyka Collegium Medicum ANNA POMYKAŁA zajęła 1 miejsce w drugiej edycji Ogólnopolskiego Konkursu POPULARYZATOR DIETETYKI 2022. Konkurs ten to wspólna inicjatywa Katedry i Zakładu Leczenia Otyłości, Zaburzeń Metabolicznych oraz Dietetyki Klinicznej (prof. Paweł Bogdański) oraz Zakładu Medycyny Środowiskowej (prof. Piotr Rzymski) Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Serdecznie gratulujemy!

https://dietetyczny.blog.polityka.pl/2022/04/23/popularyzator-dietetyki-2022-rozstrzygniety/

Certyfikat Akredytacyjny „Studia z Przyszłością” 2022 dla kierunku dietetyka

Certyfikat Akredytacyjny „Studia z Przyszłością” 2022 dla kierunku dietetyka (studia I oraz II stopnia), prowadzonemu na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach

 W ocenie Komisji Konkursowej „kierunek spełnia kryteria regulaminowe Konkursu, albowiem zapewnia absolwentom możliwość uzyskania wykształcenia zgodnego z oczekiwaniami rynku pracy, realizowany jest w oparciu o nowoczesny i innowacyjny program studiów, z udziałem kadry akademickiej posiadającej kwalifikacje adekwatne do założonych efektów uczenia się. Nadto założenia koncepcji kształcenia na ocenionym kierunku studiów pozostają spójne z misją i strategią rozwoju uczelni, a także zakładają wysoką jakość i różnorodność oferty kształcenia poprzez kreowanie odpowiednich kwalifikacji i kompetencji, które umożliwiają absolwentom spełnianie wymogów rynku pracy, nie tylko w wymiarze lokalnym, ale także regionalnym i ponadregionalnym. Uczelnia w sposób efektywny dąży do tego, aby podczas całego procesu kształcenia studenci mogli wykształcić odpowiednie nawyki i postawy dające podstawę do realizowania ambitnych celów zawodowych oraz ustawicznego samokształcenia i rozwoju, tak w wymiarze profesjonalnym, jak i osobistym”.

logo studia z przyszloscia 2022

https://www.studiazprzyszloscia.pl/

Data-4446środa, 16 luty 2022 14:23
Wielkość pliku-4446 3.84 MB
Pobierz-4446 170

Harmonogram sesji egzaminacyjnej zimowej 2021/2022 kierunek dietetyka

Harmonogram sesji egzaminacyjnej zimowej 2021/2022 kierunek dietetyka   01.02.2022-12.02.2022

(sesja poprawkowa 19.02.2022-27.02.2022)

PRZEDMIOT

PROWADZĄCY

ROK STUDIÓW/FORMA

DATA

GODZINA

SALA

Anatomia człowieka

dr hab. prof.UJK Jacek Kuchinka

1 rok stacjonarne

I stopnia

7.02.2022

10.00

D/0.12a

Anatomia człowieka

dr hab. prof.UJK Jacek Kuchinka

1 rok niestacjonarne

I stopnia

12.02.2022

10.00

D/0.12a

Biochemia ogólna i żywności

dr hab.prof.UJKGrażyna Świderska-Kołacz

1 rok stacjonarne

I stopnia

4.02.2022

13:00

26 Instytut Biologii

Biochemia ogólna i żywności

dr hab.prof.UJKGrażyna Świderska-Kołacz

1 rok niestacjonarne

I stopnia

6.02.2022

12:00

26 Instytut Biologii

Podstawy żywienia człowieka

dr hab.prof.UJK

Edyta Suliga

1 rok stacjonarne

I stopnia

9.02.2022

11.00

D/0.12b

Podstawy żywienia człowieka

dr hab.prof.UJK

Edyta Suliga

1 rok niestacjonarne

I stopnia

5.02.2022

10.00

D/0.12a

Mikrobiologia ogólna i żywności

dr Grzegorz Król

2 rok stacjonarne

I stopnia

1.02.2022

08.00

D/0.12a

Mikrobiologia ogólna i żywności

dr Grzegorz Król

2 rok niestacjonarne

I stopnia

29.01.2022

[termin zerowy- na prośbę studentów]

14.30

 

Analiza i ocena jakości żywności

dr hab.prof.UJKGrażyna Świderska-Kołacz

2 rok stacjonarne

I stopnia

27.01.2022

[termin zerowy- na prośbę studentów]

12:00

26

Instytut Biologii

Analiza i ocena jakości żywności

dr hab.,prof.UJKGrażyna Świderska-Kołacz

2 rok niestacjonarne

I stopnia

11.02.2022

16:00

26

Instytut Biologii

Kliniczny zarys chorób

dr Sylwia Głowala

2 rok stacjonarne

I stopnia

2.02.2022

16.30

B 2.01

Kliniczny zarys chorób

dr Sylwia Głowala

2 rok niestacjonarne

I stopnia

4.02.2022

15.30

B 2.01

Podstawy dietetyki ogólnej

dr Kamila Sobaś

2 rok stacjonarne

I stopnia

3.02.2022

10.00

D 1/10

D 1/11

Podstawy dietetyki ogólnej

dr Kamila Sobaś

2 rok niestacjonarne

I stopnia

5.02.2022

10.00

D 1/10

D 1/11

Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa oraz interakcje leków z żywnością

dr Ewelina Błońska-Sikora

3 rok stacjonarne

I stopnia

4.02.2022

10.00

0 12/B

Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa oraz interakcje leków z żywnością

dr Ewelina Błońska-Sikora

3 rok niestacjonarne

I stopnia

5.02.2022

9.00

D 1/9

 

Żywienie dojelitowe i pozajelitowe

prof. zw. dr hab.Grażyna Rydzewska-Wyszkowska

3 rok stacjonarne

I stopnia

3.02.2022

13.00

on-line

Platforma Teams

Żywienie dojelitowe i pozajelitowe

prof. zw. dr hab. Grażyna Rydzewska-Wyszkowska

3 rok niestacjonarne

I stopnia

6.02.2022

17.00

on-line

Platforma Teams

Patofizjologia

lekarz Aleksandra Gajowiec

1 rok stacjonarne

II stopnia

2.02.2022

16.00

D 1/7

 

Szukaj