Spotkanie organizacyjne odbędzie się w dniu 7.10.2022 tj. piątek o godzinie 14.00 sala D 1/10 Collegium Medicum
Aktualności kierunku Dietetyka
PRZEDMIOT |
PROWADZĄCY |
ROK STUDIÓW/FORMA |
DATA |
GODZINA |
SALA |
Fizjologia człowieka |
dr Justyna Marwicka |
1 rok I st. stacjonarne |
21.09.2022 | 11.00 | D0/6 |
Fizjologia człowieka |
dr Justyna Marwicka |
1 rok I st. niestacjonarne |
21.09.2022 | 11.00 | D0/6 |
Technologia żywności potraw oraz towaroznawstwo |
dr Ewa Kosowska |
1 rok I st. stacjonarne |
20.09.2022 |
10.00 |
D1/10 |
Technologia żywności potraw oraz towaroznawstwo |
dr Ewa Kosowska |
1 rok I st. niestacjonarne |
25.09.2022 |
10.00 |
D1/10 |
Higiena i bezpieczeństwo żywności |
mgr Anna Wrzochal |
1 rok I st. stacjonarne |
18.09.2022 |
10.00 |
D 1/7 |
Higiena i bezpieczeństwo żywności |
mgr Anna Wrzochal |
1 rok I st. niestacjonarne |
18.09.2022 |
10.00 |
D 1/7 |
Podstawy dietetyki klinicznej |
mgr Agata Bujak-Krzemińska |
2 rok I st. stacjonarne |
23.09.2022 |
12:00 |
D1/10 |
Podstawy dietetyki klinicznej |
mgr Agata Bujak-Krzemińska |
2 rok I st. niestacjonarne |
23.09.2022 |
12:00 |
D1/10 |
Żywienie w otyłości i chorobach metabolicznych |
dr Kamila Sobaś |
2 rok I st. stacjonarne |
19.09.2022 |
12:00 |
D1/11 |
Żywienie w otyłości i chorobach metabolicznych |
dr Kamila Sobaś |
2 rok I st. niestacjonarne |
19.09.2022 |
12:00 |
D1/11 |
Dietetyka pediatryczna |
dr Kamila Sobaś |
2 rok I st. stacjonarne |
16.09.2022 |
12:00 |
D1/10 |
Dietetyka pediatryczna |
dr Kamila Sobaś |
2 rok I st. niestacjonarne |
16.09.2022 |
12:00 |
D1/10 |
Dietoterapia w otyłości |
dr Kamila Sobaś |
1 rok II st. stacjonarne |
19.09.2022 |
10:30 |
D1/11 |
Dietoterapia w onkologii |
mgr Edyta Rudawska |
1 rok II st. stacjonarne |
23.09.2022 | 14:00 | D1/11 |
Harmonogram egzaminów dyplomowych rok akademicki 2021/2022 studia stacjonarne i niestacjonarne - kierunek dietetyka
Data | Dzień tygodnia | Kierunek/ specjalność |
Godz. | Sala/ pok. |
Promotor | Recenzent | Przewodniczący |
12.07.2022 | wt. | DIETETYKA I st. STAC. | 13.00-16.00 | dr n. rol.Kamila Sobaś | dr n. med. Edyta Naszydłowska | prof. zw. dr hab. Edyta Suliga | |
12.07.2022 | wt. | DIETETYKA I st. NIESTAC. | 09.00-11.00 | dr n. chem. Ewelina Błońska-Sikora | dr n.med. Edyta Naszydłowska | dr n. rol.Kamila Sobaś | |
13.07.2022 | śr. | DIETETYKA I st. NIESTAC. | 15.00-17.30 | dr n. rol.Kamila Sobaś | dr n. med. Edyta Naszydłowska | dr n. biol. Ewa Kosowska | |
13.07.2022 | śr. | DIETETYKA I st. NIESTAC. | 17.30-19.30 | dr n. biol. Ewa Kosowska | dr n. rol.Kamila Sobaś | dr n. med. Edyta Naszydłowska | |
14.07.2022 | czw. | DIETETYKA I st. STAC. | 10.00-13.00 | prof. zw. dr hab. Edyta Suliga | dr n. o kf.Elżbieta Cieśla | dr n. rol.Kamila Sobaś |
Studentka III roku kierunku dietetyka Collegium Medicum ANNA POMYKAŁA zajęła 1 miejsce w drugiej edycji Ogólnopolskiego Konkursu POPULARYZATOR DIETETYKI 2022. Konkurs ten to wspólna inicjatywa Katedry i Zakładu Leczenia Otyłości, Zaburzeń Metabolicznych oraz Dietetyki Klinicznej (prof. Paweł Bogdański) oraz Zakładu Medycyny Środowiskowej (prof. Piotr Rzymski) Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Serdecznie gratulujemy!
https://dietetyczny.blog.polityka.pl/2022/04/23/popularyzator-dietetyki-2022-rozstrzygniety/
Certyfikat Akredytacyjny „Studia z Przyszłością” 2022 dla kierunku dietetyka (studia I oraz II stopnia), prowadzonemu na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach
W ocenie Komisji Konkursowej „kierunek spełnia kryteria regulaminowe Konkursu, albowiem zapewnia absolwentom możliwość uzyskania wykształcenia zgodnego z oczekiwaniami rynku pracy, realizowany jest w oparciu o nowoczesny i innowacyjny program studiów, z udziałem kadry akademickiej posiadającej kwalifikacje adekwatne do założonych efektów uczenia się. Nadto założenia koncepcji kształcenia na ocenionym kierunku studiów pozostają spójne z misją i strategią rozwoju uczelni, a także zakładają wysoką jakość i różnorodność oferty kształcenia poprzez kreowanie odpowiednich kwalifikacji i kompetencji, które umożliwiają absolwentom spełnianie wymogów rynku pracy, nie tylko w wymiarze lokalnym, ale także regionalnym i ponadregionalnym. Uczelnia w sposób efektywny dąży do tego, aby podczas całego procesu kształcenia studenci mogli wykształcić odpowiednie nawyki i postawy dające podstawę do realizowania ambitnych celów zawodowych oraz ustawicznego samokształcenia i rozwoju, tak w wymiarze profesjonalnym, jak i osobistym”.
Harmonogram sesji egzaminacyjnej zimowej 2021/2022 kierunek dietetyka 01.02.2022-12.02.2022
(sesja poprawkowa 19.02.2022-27.02.2022)
PRZEDMIOT |
PROWADZĄCY |
ROK STUDIÓW/FORMA |
DATA |
GODZINA |
SALA |
Anatomia człowieka |
dr hab. prof.UJK Jacek Kuchinka |
1 rok stacjonarne I stopnia |
7.02.2022 |
10.00 |
D/0.12a |
Anatomia człowieka |
dr hab. prof.UJK Jacek Kuchinka |
1 rok niestacjonarne I stopnia |
12.02.2022 |
10.00 |
D/0.12a |
Biochemia ogólna i żywności |
dr hab.prof.UJKGrażyna Świderska-Kołacz |
1 rok stacjonarne I stopnia |
4.02.2022 |
13:00 |
26 Instytut Biologii |
Biochemia ogólna i żywności |
dr hab.prof.UJKGrażyna Świderska-Kołacz |
1 rok niestacjonarne I stopnia |
6.02.2022 |
12:00 |
26 Instytut Biologii |
Podstawy żywienia człowieka |
dr hab.prof.UJK Edyta Suliga |
1 rok stacjonarne I stopnia |
9.02.2022 |
11.00 |
D/0.12b |
Podstawy żywienia człowieka |
dr hab.prof.UJK Edyta Suliga |
1 rok niestacjonarne I stopnia |
5.02.2022 |
10.00 |
D/0.12a |
Mikrobiologia ogólna i żywności |
dr Grzegorz Król |
2 rok stacjonarne I stopnia |
1.02.2022 |
08.00 |
D/0.12a |
Mikrobiologia ogólna i żywności |
dr Grzegorz Król |
2 rok niestacjonarne I stopnia |
29.01.2022 [termin zerowy- na prośbę studentów] |
14.30 |
|
Analiza i ocena jakości żywności |
dr hab.prof.UJKGrażyna Świderska-Kołacz |
2 rok stacjonarne I stopnia |
27.01.2022 [termin zerowy- na prośbę studentów] |
12:00 |
26 Instytut Biologii |
Analiza i ocena jakości żywności |
dr hab.,prof.UJKGrażyna Świderska-Kołacz |
2 rok niestacjonarne I stopnia |
11.02.2022 |
16:00 |
26 Instytut Biologii |
Kliniczny zarys chorób |
dr Sylwia Głowala |
2 rok stacjonarne I stopnia |
2.02.2022 |
16.30 |
B 2.01 |
Kliniczny zarys chorób |
dr Sylwia Głowala |
2 rok niestacjonarne I stopnia |
4.02.2022 |
15.30 |
B 2.01 |
Podstawy dietetyki ogólnej |
dr Kamila Sobaś |
2 rok stacjonarne I stopnia |
3.02.2022 |
10.00 |
D 1/10 D 1/11 |
Podstawy dietetyki ogólnej |
dr Kamila Sobaś |
2 rok niestacjonarne I stopnia |
5.02.2022 |
10.00 |
D 1/10 D 1/11 |
Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa oraz interakcje leków z żywnością |
dr Ewelina Błońska-Sikora |
3 rok stacjonarne I stopnia |
4.02.2022 |
10.00 |
0 12/B |
Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa oraz interakcje leków z żywnością |
dr Ewelina Błońska-Sikora |
3 rok niestacjonarne I stopnia |
5.02.2022 |
9.00 |
D 1/9
|
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe |
prof. zw. dr hab.Grażyna Rydzewska-Wyszkowska |
3 rok stacjonarne I stopnia |
3.02.2022 |
13.00 |
on-line Platforma Teams |
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe |
prof. zw. dr hab. Grażyna Rydzewska-Wyszkowska |
3 rok niestacjonarne I stopnia |
6.02.2022 |
17.00 |
on-line Platforma Teams |
Patofizjologia |
lekarz Aleksandra Gajowiec |
1 rok stacjonarne II stopnia |
2.02.2022 |
16.00 |
D 1/7
|