Aktualności kierunku Dietetyka

Projekt E+DIETing_LAB Digital Lab for Education in Dietetics combining Experiential Learning and Community Service w ramach Programu Erasmus+

W dniach 26-27 września w Belgii odbyło się kolejne spotkanie partnerów międzynarodowego projektu E+DIETing_LAB Digital Lab for Education in Dietetics combining Experiential Learning and Community Service w ramach Programu Erasmus+ Partnerstwa współpracy dla szkolnictwa wyższego, którego celem jest wdrożenie innowacyjnych narzędzi cyfrowych stosowanych w nauczaniu dietetyki, opartych na uczeniu się przez doświadczanie oraz z wykorzystaniem nowoczesnych i skutecznych narzędzi cyfrowych. W pracach projektowych uczestniczył interdyscyplinarny zespół naukowców z 6 europejskich Uniwersytetów: Universidad Europea del Atlántico i Universidad de Valladolid z Hiszpanii, Fachhochschule St Poelten Gmbh z Austrii, Universidade do Porto z Portugalii, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen z Belgii oraz Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach, który reprezentowała dr Agata Bujak-Krzemińska, pełniąca rolę kierownika zespołu projektowego UJK. W ramach dotychczasowych prac projektowych zostało przygotowane narzędzie Digital Lab for Education in Dietetics (self-learning tool based on real-based cases of patients and interactions with a virtual patient) – do samokształcenia dla studentów oparte na interakcji z BOTem odzwierciedlającym rzeczywistych przypadkach pacjentów i interakcji z pacjentem wirtualnym w obszarach takich jak: żywienie w cukrzycy, chorobach nowotworowych, chorobach nerek, otyłości, nadwadze, zaburzeniach odżywiania, żywienie osób starszych i dzieci. Narzędzie jest aktualnie przygotowywane do fazy testowania przez studentów, która rozpocznie się w listopadzie 2023 r. W trakcie przygotowania jest również wirtualna przychodnia, w której pod nadzorem wykładowcy studenci będą mogli przeprowadzać wywiady żywieniowe z pacjentami. Kolejne międzynarodowe spotkanie zespołu odbędzie się w Portugalii w kwietniu 2024 roku.

9 osób siedzi wraz z nimi dr Agnieszka Bujak-Krzemińska

9 osób pozuje do zdjęcia

 

Zapisy do promotorów I rok dietetyka II stopnia studia stacjonarne

Uwaga studenci!!!

I rok dietetyka  II stopnia studia  stacjonarne,

Zapisy do promotorów odbędą się w dniu

21.10.2023r. (sobota) od godz.21.00

poprzez Wirtualną Uczelnię

(system będzie otwarty 24 godziny czyli od godz.21.00 sobota do godz.21.00 niedziela)

 

 

Promotorzy do wyboru:

 

prof. dr hab. Edyta Suliga - 14 osób

dr Kamila Sobaś - 14 osób

Zapisy do promotorów II rok dietetyka I stopnia studia niestacjonarne

Uwaga studenci!!!

II rok dietetyka I stopnia studia  niestacjonarne,

Zapisy do promotorów odbędą się w dniu

21.10.2023r. (sobota) od godz.21.00

poprzez Wirtualną Uczelnię

(system będzie otwarty 24 godziny czyli od godz. 21.00 sobota do godz. 21.00 niedziela)

 

 

Promotorzy do wyboru:

dr Elżbieta Cieśla - 14 osób

dr Edyta Naszydłowska -14 osób

Zapisy do promotorów II rok dietetyka I stopnia studia stacjonarne

Uwaga studenci!!!

II rok dietetyka I stopnia studia stacjonarne,

Zapisy do promotorów odbędą się w dniu

21.10.2023r. (sobota) od godz.21.00

poprzez Wirtualną Uczelnię

(system będzie otwarty 24 godziny czyli od godz.21.00 sobota do godz.21.00 niedziela)

 

Promotorzy do wyboru:

dr Kamila Sobaś- 12 osób

dr Agata Bujak-Krzemińska-12 osób

dr Magdalena Pietraszkiewicz– 12 osób

Konferencja inaugurująca projekt "Igrzyska Zdrowia - Zdrowy Przedszkolak" Ready? Go!

centrum edukacyjne w Wólce milanowskiej

 

Link do rejestracji
https://samorzad.gov.pl/web/scdn-kielce/konferencja-igrzyska-zdrowia--zdrowy-przedszkolak-ready-go

 

 

 

UWAGA STUDENCI 1 ROKU KIERUNEK DIETETYKA

Spotkania organizacyjne:

1 rok I stopnia stacjonarne - 2.10.2023 godzina 12.00 sala D 1/10

1 rok I stopnia niestacjonarne - 13.10.2023 godzina 15.30 sala D 1/10

1 rok II stopnia stacjonarne - 5.10.2023 godzina 10.00 sala D 0/5

Szukaj