Ułatwienia dostępu

Aktualności kierunku Dietetyka

HARMONOGRAM SESJI POPRAWKOWEJ LETNIEJ 2022/2023 KIERUNEK DIETETYKA 14.09.2023-22.09.2023

PRZEDMIOT

PROWADZĄCY

ROK STUDIÓW/FORMA

DATA

GODZINA

SALA

Fizjologia człowieka

dr Justyna Marwicka

1 rok I st. stacjonarne

22.09.2023

17.30

D/012a

Fizjologia człowieka

dr Justyna Marwicka

1 rok I st. niestacjonarne

22.09.2023

17.30

D/012a

Technologia żywności potraw oraz towaroznawstwo

dr Ewa Kosowska

1 rok I st. stacjonarne

22.09.2023 r.

16:00

D 1/10

Technologia żywności potraw oraz towaroznawstwo

dr Ewa Kosowska

1 rok I st. niestacjonarne

17.09.2023 r.

10:00

D 1/10

Higiena i bezpieczeństwo żywności

mgr Anna Wrzochal

1 rok I st. stacjonarne

15.09.2023 r.

15.30

CM_D_1/8

Higiena i bezpieczeństwo żywności

mgr Anna Wrzochal

1 rok I st. niestacjonarne

15.09.2023 r.

15.30

CM_D_1/8

Podstawy dietetyki klinicznej

mgr Agata Bujak-Krzemińska

2 rok I st. stacjonarne

18.09.2023

10:00

B 0.1

Podstawy dietetyki klinicznej

mgr Agata Bujak-Krzemińska

2 rok I st. niestacjonarne

17.09.2023

10:00

B 0.1

Żywienie w otyłości i chorobach metabolicznych

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. stacjonarne

22.09.2023

15:00

CM_D_1/10

Żywienie w otyłości i chorobach metabolicznych

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. niestacjonarne

22.09.2023

15:00

CM_D_1/10

Dietetyka pediatryczna

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. stacjonarne

15.09.2023

16:00

CM_D_1/10

Dietetyka pediatryczna

dr Kamila Sobaś

2 rok I st. niestacjonarne

15.09.2023

16:00

CM_D_1/10

Dietetyka kliniczna

mgr Agata Bujak-Krzemińska

2 rok II st. stacjonarne

-

-

-

Dietoprofilaktyka dzieci i młodzieży

dr Kamila Sobaś

2 rok II st. stacjonarne

18.09.2023

12:00

CM_B0.1

W dniach 11 i 14 lipca 2023 roku pierwszy raz w CM UJK w Kielcach mieliśmy zaszczyt promować Magistrów kierunku Dietetyka

 

prof. Suliga, dr Naszydłowska, dr Sobaś stoją wraz ze studentkami Dietetyki

prof. Suliga, dr Naszydłowska, dr Sobaś stoją wraz ze studentkami Dietetyki

dr Naszydłowska, dr Sobaś stoją wraz ze studentkami Dietetyki

prof. Wilczyński, dr Sobaś stoją wraz ze studentkami Dietetyki

 

Egzamin Dyplomowy 2023 na kierunku Dietetyka studia I stopnia stacjonarne i niestacjonarne

egzamin dyplomowy dietetyka 2023

egzamin dyplomowy diet 2023

egzamin dyplomowy diet 2023

egzamin dyplomowy diet 2023 4

dietetyka2023egzamin

Gotuj z Dietetyką

to program kulinarny z elementami edukacji żywieniowej, który stworzyliśmy przy współpracy z Uniwersyteckim Centrum Mediów UJK w Kielcach. Studenci wykorzystując zdobytą podczas 3 lat studiów wiedzę teoretyczną i praktyczną w czasie zajęć z Estetyki żywienia przygotowywali potrawy i omawiali ich zastosowanie w codziennej diecie.

6 osób w fartuchach trzyma rekwizyty kuchenne w rękach m. in. dr Kamila Sobaś

Gotuj z Dietetyką! 🍩 odc. 0

Najlepsze Wegańskie Burgery z Buraka! 🍔 - Gotuj z Dietetyką odc. 1

Pyszne Chrupiące Nachosy 🥑 - Gotuj z Dietetyką odc. 2

Aksamitny Czekoladowy Pudding! 🍫 - Gotuj z Dietetyką odc. 3

Wyjątkowe Tofu z Warzywami! 🥦 - Gotuj z Dietetyką odc. 4

Delikatne Nuggetsy z Kalafiora! 🍗 - Gotuj z Dietetyką odc. 5

W dniach 5 i 6 czerwca 2023 roku, Profesor i Dietetyk Patricia Caro Moya, pochodząca z Urugwaju, poprowadziła zajęcia dla studentów kierunku Dietetyka, studia pierwszego i drugiego stopnia

W dniach 5 i 6 czerwca 2023 roku, Profesor i Dietetyk Patricia Caro Moya, pochodząca z Urugwaju, poprowadziła zajęcia dla studentów kierunku Dietetyka, studia pierwszego i drugiego stopnia

Profesor Moya, podzieliła się swoim doświadczeniem oraz dogłębnymi badaniami dotyczącymi prawa żywnościowego, które stanowi nieodzowny aspekt w dzisiejszym społeczeństwie. Podczas zajęć, Profesor Moya przedstawiała najnowsze trendy oraz przepisy prawa żywnościowego, zapewniając studentom wszechstronne spojrzenie na złożone kwestie związane z bezpieczeństwem, jakością oraz etyką w produkcji i dystrybucji żywności. Jej dynamiczne i interaktywne podejście pozwoliło studentom na aktywne uczestnictwo w dyskusjach oraz refleksję nad różnorodnymi aspektami prawidłowego odżywiania się, wpływu żywności na zdrowie publiczne oraz odpowiedzialności producentów wobec konsumentów.

Dzięki Profesor Moya, studenci kierunku  Dietetyka studia pierwszego i drugiego stopnia mieli okazję rozwinąć swoje umiejętności analityczne i poznawcze w zakresie prawnych ram regulujących żywność. Spotkanie z Profesor Patricią Caro Moya stanowiło wzbogacającą edukacyjną podróż i wyjątkową okazję do zrozumienia, jak wielka rola przypada profesjonalistom z dziedziny żywienia i dietetyki w tworzeniu przyszłościowego i odpowiedzialnego społeczeństwa.

warsztaty weganskie 2

warsztaty weganskie 3

zajęcia dla studentów kierunku Dietetyka

W dniach 6 i 7 czerwca 2023 roku odbyły się warsztaty z zakresu diety wegańskiej

W dniach 6 i 7 czerwca 2023 roku, w ramach projektu OKNO NA ŚWIAT – zintegrowany program UJK w Kielcach na rzecz rozwoju regionu świętokrzyskiego, odbyły się warsztaty z zakresu zdrowej diety wegańskiej. Celem warsztatów było podniesienie kompetencji z zakresu dietetyki dla studentów kierunku Dietetyka Collegium Medicum Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach. Zajęcia poprowadziły dr Kamila Sobaś i mgr Agata Bujak-Krzemińska. W części teoretycznej omówiono: rodzaje diet wegetariańskich, historia diety wegetariańskiej, weganizm a nawyki żywieniowe, najlepsze źródła roślinnych składników odżywczych i ich charakterystyka, weganizm a zdrowie, związki antyodżywcze w diecie roślinnej, najczęstsze problemy związane z wdrażaniem diety roślinnej. Zdobywanie wiedzy ułatwiło przeprowadzenie części praktycznej w Pracowni Planowania Żywienia i Dietetyki. Przygotowywano przykładowe dania i posiłki zdrowej diety wegańskiej.

 warsztaty wegańskie

warsztaty wegańskie

warsztaty wegańskie

warsztaty wegańskie

warsztaty wegańskie

Film z warsztatów

Szukaj